Search

Nyt grillataan poroa

Täällä Utsjoella kesäkelit ovat olleet viileät mutta urheasti aloitimme grillikauden tänään, olihan lämpötila kivunnut reilusti yli kymmenen asteen. Poro kuuluu ruokapöytäämme ympäri vuoden ja poronliha sopii myös grillattavaksi erinomaisesti. Tänään grillasimme poron sisäfileetä. Erittäin murea liha ei tarvitse kuin muutaman minuutin kypsennyksen. Mausteeksi lihalle riittää suola ja mustapippuri.

Grillattavaksi porosta sopivat hyvin myös paistista leikatut pihvit, ulkofilee ja selykset. Itse grillaamme lihan sellaisenaan, jotta poron oma maukas maku pääsee esille. Jos vaihtelua haluaa, niin erilaisia marinadeja voisi toki poronlihaankin kokeilla.

Kesä on nyt parhaimmillaan Tenojokilaaksossa. Keskikesän yöttömän yön aurinko ei päästä täällä nukkumaan. Elämä täällä pyörii nyt lohenkalastuksen ympärillä. Kesällä löydät meidät Alakönkäältä, Tenon kuuluisimmalta lohikoskelta.

31 views0 comments

Recent Posts

See All