top of page
Search

Timjamivoissa paistettua poronvasan ulkofilettä, tummaa puolukkakastiketta ja puikulamuussia

Updated: Mar 26



Paistettu poron ulkofile

 

0,6 kg puhdistettu poronvasan ulkofile

2 rkl rypsiöljy

2 rkl voi

3 kpl timjaminoksa                                                                      

suolaa ja vastajauhettua mustapippuria

 

Nosta file huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta. Leikkaa fileestä kaikki kalvot pois ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Laita kuumalle pannulle öljyä ja file paistumaan. Lisää pannulle voi ja timjaminoksat ja lusikoi vaahtoavaa voita fileen päälle. Paista 2 min puoleltaan ja käännä. Jatka paistamista vielä toiset kaksi minuuttia ja lusikoi voivaahtoa paistamisen aikana lihan päälle. Nosta liha pois pannulta ja kääri folioon lepäämään kymmeneksi minuutiksi.

 

Uunijuurekset

 

0,2 kg kuorittu luomuporkkana    

0,2 kg kuorittu juuriselleri

0,2 kg kuorittu keltajuuri

3 rkl rypsiöljy             

2 rkl hunaja

1 dl hienonnettiu persiljaa

suolaa ja mustapippuria

 

Leikkaa juurekset peukalon pään kokoisiksi paloiksi ja sekoita isossa kulhossa hunajan ja öljyn kanssa sekaisin. Kaada uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 210 C uunissa 20 min. Lisää hakattu persilja, sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla ja laita takaisin uuniin vielä kymmeneksi minuutiksi.


Tumma puolukkakastike

 

3 rkl salottisipuli        

3 kpl katajanmarja

1 dl punaviini            

2 rkl punaviinietikka

80 g puolukka            

3 dl demi glace           

2 rkl hunaja

 

Hienonna salottisipuli ja kaada punaviini, etikka ja katajanmarjat joukkoon. Keitä kunnes melkein kaikki neste on haihtunut. Lisää demi glace ja keitä kunnes on jäljellä noin 3,5 dl. Lisää puolukat joukkoon ja keitä vielä 5 min kevyesti kiehuen. Mausta hunajalla ja siivilöi tiheän siivilän läpi. Tarkista maku.

 

Puikulamuussi

 

1 kg puikulaperunoita

120 g voita

4 dl laktoositonta täysmaitoa

 

Pese perunat ja kuori ne. Kypsennä perunat höyrykattilassa. Purista puikulaperunat perunapusertimen läpi. Kiehauta maito ja voi ja kaada perunan joukkoon, sekoita ja mausta.


 

 
 

 

 

Poromiehentie 2

99850 Karigasniemi
Suomi

Tietosuojaseloste

OTA YHTEYTTÄ

 

Asko Länsman
+358(0)40 038 5898
asko(at)lumiporo.fi

 

 

Vesa Länsman
+358(0)40 729 6176
vesa(at)lumiporo.fi

©2020 LUMIPORO OY. ALL RIGHTS RESERVED.

bottom of page