Timjamivoissa paistettua poronvasan ulkofilettä, tummaa puolukkakastiketta ja puikulamuussia
- anna7325
- Mar 20
- 1 min read
Updated: Mar 26

Paistettu poron ulkofile
0,6 kg puhdistettu poronvasan ulkofile
2 rkl rypsiöljy
2 rkl voi
3 kpl timjaminoksa
suolaa ja vastajauhettua mustapippuria
Nosta file huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta. Leikkaa fileestä kaikki kalvot pois ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Laita kuumalle pannulle öljyä ja file paistumaan. Lisää pannulle voi ja timjaminoksat ja lusikoi vaahtoavaa voita fileen päälle. Paista 2 min puoleltaan ja käännä. Jatka paistamista vielä toiset kaksi minuuttia ja lusikoi voivaahtoa paistamisen aikana lihan päälle. Nosta liha pois pannulta ja kääri folioon lepäämään kymmeneksi minuutiksi.
Uunijuurekset
0,2 kg kuorittu luomuporkkana
0,2 kg kuorittu juuriselleri
0,2 kg kuorittu keltajuuri
3 rkl rypsiöljy
2 rkl hunaja
1 dl hienonnettiu persiljaa
suolaa ja mustapippuria
Leikkaa juurekset peukalon pään kokoisiksi paloiksi ja sekoita isossa kulhossa hunajan ja öljyn kanssa sekaisin. Kaada uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 210 C uunissa 20 min. Lisää hakattu persilja, sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla ja laita takaisin uuniin vielä kymmeneksi minuutiksi.
Tumma puolukkakastike
3 rkl salottisipuli
3 kpl katajanmarja
1 dl punaviini
2 rkl punaviinietikka
80 g puolukka
3 dl demi glace
2 rkl hunaja
Hienonna salottisipuli ja kaada punaviini, etikka ja katajanmarjat joukkoon. Keitä kunnes melkein kaikki neste on haihtunut. Lisää demi glace ja keitä kunnes on jäljellä noin 3,5 dl. Lisää puolukat joukkoon ja keitä vielä 5 min kevyesti kiehuen. Mausta hunajalla ja siivilöi tiheän siivilän läpi. Tarkista maku.
Puikulamuussi
1 kg puikulaperunoita
120 g voita
4 dl laktoositonta täysmaitoa
Pese perunat ja kuori ne. Kypsennä perunat höyrykattilassa. Purista puikulaperunat perunapusertimen läpi. Kiehauta maito ja voi ja kaada perunan joukkoon, sekoita ja mausta.