Porolihapullat
- anna7325
- Mar 20
- 1 min read
Updated: Mar 21

Lihapullat
1 pussi Lumiporon poronjauheliha
50 g sipuli
2 rkl voi
0,5 dl korppujauho
1,5 dl kuohukerma
1 kpl kananmuna
3 rkl hienonnettu persilja
suola ja mustapippuri
Kastike
2 dl demi glace kastikepohjaa
2 dl kuohukermaa
0,5 dl pihlajanmarjahyytelöä
2 rkl dijon sinappia
3 rkl hienonnettua persiljaa
Hienonna sipuli hienoksi ja kuullota voissa 5 min ja jäähdytä. Sekoita kulhossa liha, sipuli, kananmuna, persilja ja kuohukerma hyvin sekaisin. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja lisää korppujauho joukkoon. Anna seistä muutama minuutti. Pyörittele käsin sopivan kokoisia pullia ja paista voi-öljy seoksessa kuumalla pannulla välillä lusikalla käännellen, niin että ruskistuu kauniisti joka puolelta. Nosta pois pullat vadille ja kaada kastikkeen ainekset samalle pannulle, keitä sekoittaen muutama minuutti, niin että sakenee ja nosta lihapullat takaisin pannulle ja kypsennä loppuun pari minuuttia. Ripottele lopuksi persiljaa päälle. Tarjoa hyvän puikulamuussin ja puolukkahillon kera.