Poronkäristys
- anna7325
- Mar 20
- 1 min read
Updated: Mar 21

1 pussi Lumiporon poronkäristyslihaa
150 g poron kuuta tai 120 g voita
hienoa merisuolaa
Sulata kuutioitu poronrasva kasarissa ja siivilöi se pataan tai laita voi pataan. Kuumenna rasva padassa ja kaada lihat pataan. Kypsennä välillä sekoittaen ja kun kaikki neste on haihtunut, käristä lihaa sekoitellen, kunnes se on saanut sopivasti väriä. Mausta suolalla ja lisää vettä hiukan pataan ja hauduttele kypsäksi kannen alla. Hyvässä käristyksessä on vähän lientä ja paljon lihaa! Kypsennysaika vaihtelee lihan mukaan. Vasan paistikäristys kypsyy 10 minuutissa ja etuselkäkäristystä joutuu hauduttelemaan joskus tunninkin. Maista lihaa, se on valmista, kun on mureaa mutta ei vielä hajonnut muhjuksi. Tarjoa käristys hyvän perunasoseen, puolukkahillon ja suolakurkkujen kera.