top of page
Search

Poronkäristys

Updated: Mar 21


1 pussi Lumiporon poronkäristyslihaa

150 g poron kuuta tai 120 g voita

hienoa merisuolaa

 

Sulata kuutioitu poronrasva kasarissa ja siivilöi se pataan tai laita voi pataan. Kuumenna rasva padassa ja kaada lihat pataan. Kypsennä välillä sekoittaen ja kun kaikki neste on haihtunut, käristä lihaa sekoitellen, kunnes se on saanut sopivasti väriä. Mausta suolalla ja lisää vettä hiukan pataan ja hauduttele kypsäksi kannen alla. Hyvässä käristyksessä on vähän lientä ja paljon lihaa! Kypsennysaika vaihtelee lihan mukaan. Vasan paistikäristys kypsyy 10 minuutissa ja etuselkäkäristystä joutuu hauduttelemaan joskus tunninkin. Maista lihaa, se on valmista, kun on mureaa mutta ei vielä hajonnut muhjuksi. Tarjoa käristys hyvän perunasoseen, puolukkahillon ja suolakurkkujen kera.



 
 

 

 

Poromiehentie 2

99850 Karigasniemi
Suomi

Tietosuojaseloste

OTA YHTEYTTÄ

 

Asko Länsman
+358(0)40 038 5898
asko(at)lumiporo.fi

 

 

Vesa Länsman
+358(0)40 729 6176
vesa(at)lumiporo.fi

©2020 LUMIPORO OY. ALL RIGHTS RESERVED.

bottom of page