top of page
Search

Porokeitto

Updated: Mar 21


1,2 kg Lumiporon luista keittolihaa

0,5 kg kuorittu kiinteä peruna                       

0,2 kg kuorittu peruna

0,15 kg kuorittu juuriselleri

0,1 kg sipuli

0,5 dl hienonnettu persilja                            

merisuola                  

 

Sulata keittoliha ja laita se kylmään veteen kattilaan 2 tunniksi. Kaada vesi pois laita uusi puhdas vesi päälle ja laita hellalle lämpenemään. Kun liemi alkaa kiehua, pienennä lämpöä ja kuori pinnalle nouseva vaahto pois niin kauan, kun sitä tulee. Mausta suolalla ja anna kiehua hiljalleen kannen alla parin tunnin ajan. Kuori sillä välin juurekset ja pilko ne peukalon pään kokoisiksi paloiksi ja hienonna sipuli. Jos haluat luutonta keittoa, ota reikäkauhalla keittolihat pois kattilasta ja anna jäähtyä hiukan. Irrottele kaikki lihat luista käsin ja paloittele kuutioiksi ja laita takaisin kattilaan. Jos haluat keiton luitten kanssa voit jättää tämän työvaiheen välistä. Laita kaikki kasvikset kattilaan ja keittele hiljaisella lämmöllä 20 min. Tarkista maku ja tarjoa hyvän leivän ja voin kera. Porokeitto ei tarvitse muuta maustetta kuin suolan, jolloin poron oma maku tulee parhaiten esiin.



 
 

 

 

Poromiehentie 2

99850 Karigasniemi
Suomi

Tietosuojaseloste

OTA YHTEYTTÄ

 

Asko Länsman
+358(0)40 038 5898
asko(at)lumiporo.fi

 

 

Vesa Länsman
+358(0)40 729 6176
vesa(at)lumiporo.fi

©2020 LUMIPORO OY. ALL RIGHTS RESERVED.

bottom of page