Porocarpaccio, artisokkakreemiä ja pikkelöityä hillaa
- anna7325
- Mar 20
- 1 min read
Updated: Mar 21

Porocarpaccio
300 g poronvasan sisäpaistia
1 dl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
Maldon-suolaa ja vastajauhettua mustapippuria
Leikkaa kohmeisesta paistista terävällä veitsellä tai leikkurilla ohuita siivuja ja levitä ne lautaselle. Penslaa öljy-sitruunanmehuseosta tasaisesti lihan päälle. Mausta liha suolakiteillä ja jauhetulla pippurilla ja anna sulaa. Tarjoa carpaccio artisokkakreemin, pikkelöidyn hillan ja karpalo-portviinikastikkeen kera ja koristele tuoreilla yrteillä.
Artisokkakreemi
200 g kuorittuja maa-artisokkia
1 kpl sitruuna
4 dl täysmaitoa
2 dl ranskankerma
suolaa ja valkopippuria
Kuori maa-artisokat veteen, johon on puristettu puolikkaan sitruunan mehu. Halkaise ja kuutioi artisokat n. 3 cm paloiksi ja keitä maidossa kypsäksi (noin 15 min). Soseuta blenderissaä kuumat artisokat yhdessä ranskankerman kanssa ja mausta suolalla, teelusikallisella sitruunan mehua ja jauhetulla valkopippurilla ja jäähdytä ja pidä kylmässä.
Pikkelöity hilla
1 dl hilloja
1 dl 1–2–3 lientä (1 dl osa etikkaa, 2 dl sokeria ja 3 dl vettä)
Karpalo-portviinikastike
200 g kotimaisia karpaloita
¾ dl ruokosokeria
0,5 dl portviiniä
Hienonna ainekset sauvasekoittimella ja siivilöi.