top of page
Search

Porocarpaccio, artisokkakreemiä ja pikkelöityä hillaa

Updated: Mar 21



Porocarpaccio

 

300 g poronvasan sisäpaistia

1 dl oliiviöljyä                              

2 rkl sitruunamehua

Maldon-suolaa ja vastajauhettua mustapippuria

 

Leikkaa kohmeisesta paistista terävällä veitsellä tai leikkurilla ohuita siivuja ja levitä ne lautaselle. Penslaa öljy-sitruunanmehuseosta tasaisesti lihan päälle. Mausta liha suolakiteillä ja jauhetulla pippurilla ja anna sulaa. Tarjoa carpaccio artisokkakreemin, pikkelöidyn hillan ja karpalo-portviinikastikkeen kera ja koristele tuoreilla yrteillä.

 

Artisokkakreemi

 

200 g kuorittuja maa-artisokkia

1 kpl sitruuna

4 dl täysmaitoa

2 dl ranskankerma      

suolaa ja valkopippuria

 

Kuori maa-artisokat veteen, johon on puristettu puolikkaan sitruunan mehu. Halkaise ja kuutioi artisokat n. 3 cm paloiksi ja keitä maidossa kypsäksi (noin 15 min). Soseuta blenderissaä kuumat artisokat yhdessä ranskankerman kanssa ja mausta suolalla, teelusikallisella sitruunan mehua ja jauhetulla valkopippurilla ja jäähdytä ja pidä kylmässä.

 

Pikkelöity hilla

 

1 dl hilloja

1 dl 1–2–3 lientä (1 dl osa etikkaa, 2 dl sokeria ja 3 dl vettä)

 

Karpalo-portviinikastike

 

200           g               kotimaisia karpaloita

¾              dl              ruokosokeria

0,5            dl              portviiniä                  

 

Hienonna ainekset sauvasekoittimella ja siivilöi.



 
 

 

 

Poromiehentie 2

99850 Karigasniemi
Suomi

Tietosuojaseloste

OTA YHTEYTTÄ

 

Asko Länsman
+358(0)40 038 5898
asko(at)lumiporo.fi

 

 

Vesa Länsman
+358(0)40 729 6176
vesa(at)lumiporo.fi

©2020 LUMIPORO OY. ALL RIGHTS RESERVED.

bottom of page