Poro-ossobucco
- anna7325
- Mar 20
- 1 min read
Updated: Mar 21

1 pussi Lumiporon poron potkakiekkoja
50 g sipuli
130 g luomuporkkana
100 g varsiselleri
1 purkki tomaattimurska
2 oksaa rosmariini
3 rkl rypsiöljy
3 rkl oliiviöljy
2 dl punaviini
3 dl kanaliemi
0,5 dl vehnäjauho
suola ja mustapippuri
Kuori sipuli ja porkkana ja kuutioi kaikki kasvikset pieneksi kuutioiksi. Freesaa isossa padassa tai kannellisessa kattilassa kasviksia oliiviöljyssä 5 min. Lisää punaviini joukkoon ja keitä 5 min. Lisää tomaattimurska ja kanaliemi joukkoon. Kuivaa potkakiekot ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla. Leikkaa kiekon kalvo veitsellä halki parista kohtaa ulkolaitaa, ettei kiekot käpristy paistaessa. Pyöräytä potkakiekot vehnäjauhoissa ja ripottele liika jauho pois. Ruskista kiekot molemmin puolin rypsiöljyssä pannulla, nosta kattilaan ja lisää myös rosmariinin oksat joukkoon. Taita leivinpaperiarkki neljään osaan ja leikkaa paperi vähän kattilaa/pataa suuremmaksi pyöreäksi palaksi ja leikkaa keskelle pieni reikä. Peitä kattila leivinpaperilla ja kannella ja anna hautua hiljaisella lämmöllä 2-3 tuntia, sekoita välillä pohjaa myöten ja lisää nestettä jos on tarvetta. Tarkista maku. Tarjoa poro-ossobucco, perunasoseen tai höyrytettyjen puikulaperunoitten sekä sokeroitujen puolukoitten ja suolakurkun kera.