top of page
Search

Poro-ossobucco

Updated: Mar 21


1 pussi Lumiporon poron potkakiekkoja         

50 g sipuli 

130 g luomuporkkana 

100 g varsiselleri         

1 purkki tomaattimurska              

2 oksaa rosmariini                       

3 rkl rypsiöljy             

3 rkl oliiviöljy             

2 dl punaviini            

3 dl kanaliemi

0,5 dl vehnäjauho

suola ja mustapippuri  

 

Kuori sipuli ja porkkana ja kuutioi kaikki kasvikset pieneksi kuutioiksi. Freesaa isossa padassa tai kannellisessa kattilassa kasviksia oliiviöljyssä 5 min. Lisää punaviini joukkoon ja keitä 5 min. Lisää tomaattimurska ja kanaliemi joukkoon. Kuivaa potkakiekot ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla. Leikkaa kiekon kalvo veitsellä halki parista kohtaa ulkolaitaa, ettei kiekot käpristy paistaessa. Pyöräytä potkakiekot vehnäjauhoissa ja ripottele liika jauho pois. Ruskista kiekot molemmin puolin rypsiöljyssä pannulla, nosta kattilaan ja lisää myös rosmariinin oksat joukkoon. Taita leivinpaperiarkki neljään osaan ja leikkaa paperi vähän kattilaa/pataa suuremmaksi pyöreäksi palaksi ja leikkaa keskelle pieni reikä. Peitä kattila leivinpaperilla ja kannella ja anna hautua hiljaisella lämmöllä 2-3 tuntia, sekoita välillä pohjaa myöten ja lisää nestettä jos on tarvetta. Tarkista maku. Tarjoa poro-ossobucco, perunasoseen tai höyrytettyjen puikulaperunoitten sekä sokeroitujen puolukoitten ja suolakurkun kera.



 
 

 

 

Poromiehentie 2

99850 Karigasniemi
Suomi

Tietosuojaseloste

OTA YHTEYTTÄ

 

Asko Länsman
+358(0)40 038 5898
asko(at)lumiporo.fi

 

 

Vesa Länsman
+358(0)40 729 6176
vesa(at)lumiporo.fi

©2020 LUMIPORO OY. ALL RIGHTS RESERVED.

bottom of page