Paistettua poronvasan maksaa, paistiliemi-timjamikastiketta ja perunasosetta
- anna7325
- Mar 20
- 1 min read
Updated: Mar 21

600 g poronvasan maksaa
2 rkl voita
2 rkl rypsiöljyä
Suolaa ja mustapippuria
150 g viipaloitua punasipulia
1 ½ dl punaviinikastiketta
500 g perunasosetta
2 rkltimjamiöljyä
6 rkl puolukkahilloa tai -hyytelöä
Poista maksasta kalvot ja viipaloi se noin 40 g viipaleiksi. Paista maksa kuumalla pannulla voin ja öljyn seoksessa, mausta suolalla ja mustapippurilla. Jätä maksa sisältä mediumiksi ja nosta syvälle lautaselle vetäytymään. Paista samalla pannulla punasipuliviipaleet ja kaada nekin maksan päälle ja peitä foliolla. Lämmitä silla aikaa perunasose, sekoita ja nosta lautaselle. Kaada maksalautaselle irronnut liemi takaisin pannuun ja lisää punaviinikastikkeen joukkoon ja kiehauta. Nosta maksaviipaleet lautasille, kaada maksojen paistinliemi pieneen posliinikannuun ja lisää siihen timjamiöljy, sekoita kevyesti ja kaada lautaselle. Tarjoa lisänä puolukkahilloa ja koristele annos timjaminoksalla.
Timjamiöljy
70 g tuore timjami
100 g rypsiöljy
Paloittele timjami pitkittäin veitsellä ja laita öljyn kanssa blenderiin. Aja 6 min täydellä teholla, kunnes öljy lämpenee kunnolla. Siivilöi öljy hienon siivilän läpi ja paina vielä lusikalla siivilää vasten kaikki öljy talteen. Samalla periaatteella voi tehdä öljyä kaikista tuoreista yrteistä.