top of page
Search

Paistettua poronvasan maksaa, paistiliemi-timjamikastiketta ja perunasosetta

Updated: Mar 21


600 g poronvasan maksaa

2 rkl voita

2 rkl rypsiöljyä

Suolaa ja mustapippuria

150 g viipaloitua punasipulia

1 ½ dl punaviinikastiketta

500 g perunasosetta

2 rkltimjamiöljyä

6 rkl puolukkahilloa tai -hyytelöä

 

Poista maksasta kalvot ja viipaloi se noin 40 g viipaleiksi. Paista maksa kuumalla pannulla voin ja öljyn seoksessa, mausta suolalla ja mustapippurilla. Jätä maksa sisältä mediumiksi ja nosta syvälle lautaselle vetäytymään. Paista samalla pannulla punasipuliviipaleet ja kaada nekin maksan päälle ja peitä foliolla. Lämmitä silla aikaa perunasose, sekoita ja nosta lautaselle. Kaada maksalautaselle irronnut liemi takaisin pannuun ja lisää punaviinikastikkeen joukkoon ja kiehauta. Nosta maksaviipaleet lautasille, kaada maksojen paistinliemi pieneen posliinikannuun ja lisää siihen timjamiöljy, sekoita kevyesti ja kaada lautaselle. Tarjoa lisänä puolukkahilloa ja koristele annos timjaminoksalla.

 

Timjamiöljy  

 

70 g tuore timjami

100 g rypsiöljy

 

Paloittele timjami pitkittäin veitsellä ja laita öljyn kanssa blenderiin. Aja 6 min täydellä teholla, kunnes öljy lämpenee kunnolla. Siivilöi öljy hienon siivilän läpi ja paina vielä lusikalla siivilää vasten kaikki öljy talteen. Samalla periaatteella voi tehdä öljyä kaikista tuoreista yrteistä.



 
 

 

 

Poromiehentie 2

99850 Karigasniemi
Suomi

Tietosuojaseloste

OTA YHTEYTTÄ

 

Asko Länsman
+358(0)40 038 5898
asko(at)lumiporo.fi

 

 

Vesa Länsman
+358(0)40 729 6176
vesa(at)lumiporo.fi

©2020 LUMIPORO OY. ALL RIGHTS RESERVED.

bottom of page