top of page
Search

Haudutettu poronpotka

Updated: Mar 21



6 kpl poronpotkaa (n. 300 g/kpl)

0,1 kg sipuli

0,1 kg porkkana

2 kpl valkosipulin kynsi

3 oksaa timjami

2+2 rkl rypsiöljy ja voi

0,3 l valkoviiniä

4 dl poroliemi (tai joku muu hyvä tiivis lihaliemi)

2 dl demiglace

 

Mausta potkat suolalla ja mustapippurilla. Jauhota potkat vehnäjauhoissa ja ravistele ylimääräinen jauho pois lihan pinnalta. Ruskista lihat pannulla voi/öljyseoksessa molemmilta puolin ja siirrä pakkiin. Lisää hiukan öljyä ja ruskista kevyesti vielä kasvikset. Kaada viini pannulle ja kaavi maut talteen. Kaada pakkiin. Lisää liemet pakkiin, laita leivinpaperi ja folio tiiviisti päälle ja hauduta 110 C yön yli (12 tuntia) kunnes liha on täysin mureaa. Ota uunista ja siivilöi liemi talteen, kiehauta ja kuori vaahto pois. Keitä lientä kasaan, kunnes on sopivan sakeaa. Kuori aina välillä pinnalle nouseva vaahto pois. Tarkista kastikkeen maku. Tarjoa potka hyvän perunamuussin ja puolukkahillon kera.



 
 

 

 

Poromiehentie 2

99850 Karigasniemi
Suomi

Tietosuojaseloste

OTA YHTEYTTÄ

 

Asko Länsman
+358(0)40 038 5898
asko(at)lumiporo.fi

 

 

Vesa Länsman
+358(0)40 729 6176
vesa(at)lumiporo.fi

©2020 LUMIPORO OY. ALL RIGHTS RESERVED.

bottom of page