Porotortillat, paistettuja sieniä, puolukkasalsaa ja katajanmarjalla maustettua ranskankermaa
- anna7325
- Mar 20
- 2 min read
Updated: Mar 21

Poron ulkofile
0,5 kg poron ulkofile
3 rkl rypsiöljy
2 rkl voi
2 kpl timjamin/rosmariinin oksaa
suolaa
Mausta file suolalla ja nosta huoneen lämpöön 30 min ennen paistamista. Ota väri pintaan kuumalla pannulla öljyssä, lisää pannulle voi ja yrtin oksat ja kypsennä 2 min puoleltaan ja lusikoi välillä pannulta voivaahtoa lihan päälle. Kääri folioon vetäytymään 10-15 minuutiksi.
Sienipaistos
0,2 kg tuoreita sieniä (suppilovahvero/kanttarelli/herkkutatti/herkkusieni/shiitake)
0,1 kg keltasipuli
3 rkl hienonnettu timjami/persilja
3 rkl oliiviöljy
Paloittele karkeasti sienet ja viipaloi sipuli. Paista oliiviöljyssä sekoitellen muutama minuutti ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
Puolukkasalsa
0,3 kg kypsä tomaatti tai kirsikkatomaatti
0,1 kg punasipuli
4 rkl hienonnettu korianteri
1 kpl limetin mehu
2 rkl hyvä oliiviöljy
4 rkl pikkelöityjä valutettuja puolukoita
Jos käytät kokonaisia tomaatteja keitä niitä reilusti kiehuvassa vedessä noin 30 sekuntia ja nosta jääkylmään veteen jäähtymään. Kuori tomaatit ja leikkaa sisus ja siemenet pois ja kuutioi pieniksi kuutioiksi. Kirsikkatomaatit voi halkaista ja hienontaa veitsellä kuutioiksi. Kuutioi sipuli ja hienonna korianteri. Purista limetin menu joukkoon ja sekoita loput ainekset joukkoon ja mausta suolalla.
Katajanmarjalla maustettu ranskankerma:
2 dl ranskankerma (väh. 28 % rasvaa)
5 kpl pannulla paahdettu katajan marja
suola ja pippuri
Hakkaa paahdettu katajanmarja veitsellä oikein hienoksi. Mausta ranskankerma suolalla pippurilla ja katajanmarjalla.
Tortilloiden viimeistely ja tarjoilu
2-3 kpl/hlö haluamiasi tortilloita
Paistettu poronfile
Sieni-sipulipaistos
Puolukkasalsa
Ranskankerma
Hienonnettua lehtisalaattia
Chipotlekastiketta (jos haluaa)
Valmista ensin kastikkeet ja sieni-sipulipaistos. Kypsennä poronfile ohjeen mukaan ja jätä vetäytymään folion sisälle ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi juuri ennen tarjoamista. Ota kuumalla pannulla tortilloihin väri molemmilta puolilta ja kokoa tortilla:
laita ranskankermaa tortillan pohjalle, nosta kuumaa sienipaistosta päälle ja viipaloidut poronfileen sen päälle. Lusikoi salsaa ja halutessasi vähän chipotlea päälle ja viimeiseksi salaatti. Käännä laidat kiinni ja kääri rullalle ja syö käsin hyvässä seurassa.