Mustikalla glaseerattuja poron ribsejä
- anna7325
- Mar 18
- 2 min read
Updated: Mar 21
RIBSIT
1,2 kg poronkylki, jossa luut mukana
1 kpl sitruuna
2 rkl murskattu korianterin siemen
1 rkl rouhittu mustapippuri
6 kpl timjaminoksa
3 rkl suolaa
Raasta sitruunasta kuori ja hienonna timjami. Sekoita kaikki mausteet sekaisin ja hiero seos tasaisesti poron lihaan molemmilta puolilta. Laita liha uunipakkiin, peitä leivinpaperilla ja tiiviisti foliolla ja kypsennä 150C uunissa 2,5–3 tuntia. Jos sinulla on sirkulaattori, niin voi kypsentää myös lihan tähän vaiheeseen vakuumipussissa 82 C vesihauteessa 8 tunnin ajan. Ota folio ja paperi pois ja kypsennä vielä 30 min. Ota ribsit pois uunista ja nosta uunin lämpö 200 C. Sivele poron kylki lihapuolelta mustikkaglaseerauksella ja laita 5 min uuniin. Ota pois ja sivele vielä toiseen kertaan glaseerauksella ja laita 5 min uuniin. Toista tämä vielä kerran ja leikkaa luun myötäisesti kylki viipaleiksi ja tarjoa väinönputkella maustetun majoneesin ja kyssäkaali-punajuuripaistoksen kera.
Mustikkaglaseeraus ribesille
2,5 rkl dijon kokojyvä sinappia
0,8 dl hunajaa
4 rkl balsamico
3 rkl ruokosokeri
2 rkl konjakkia tai laadukasta viskiä
1 tl keskitulinen chilikastike esim. poppamiehen rocoto
4 rkl soseutettu siivilöity mustikka
Sekoita kaikki ainekset sekaisin blenderillä tai sauvasekoittimella ja laita kannelliseen rasiaan.
KYSSÄKAALI-RAITAJUURIPAISTOS
0,5 kg kuorttu kyssäkaali
0,5 kg kuorittu raitajuuri
6 kpl kuoripäälisiä valkosipulin kynsiä
1 dl rypsiöljy
suolaa ja mustapippuria
Leikkaa juurekset noin 3 x 3 cm paloiksi ja laita uunipellille toiselle puolen kyssäkaali ja valkosipulinkynnet ja toiselle puolen punajuuret. Ripottele öljyä kasvisten päälle ja sekoita kevyesti. Paista 190C uunissa 30 min ja ota valkosipulin kynnet talteen kastiketta varten. Mausta suolalla ja pippurilla ja kypsennä vielä 10 min tai kunnes juurekset ovat läpikypsiä.
VÄINÖNPUTKELLA MAUSTETTU MAJONEESI
2 dl laadukas majoneesi (esim. Hellmans)
1 kpl limetin mehu
3 rkl tuore korianteri
kasvis paistoksen valkosipulin kynnet
tuore väinönputkenlehti tai väinönputkisuolaa
Hienonna korianteri ja purista valkosipulin pehmennys sisus joukkoon. Sekoita yrtti-valkosipuliseos majoneesiin ja mausta limetin mehulla ja väinönputkisuolalla.