top of page
Search

Mustikalla glaseerattuja poron ribsejä

Updated: Mar 21



RIBSIT

 

1,2 kg poronkylki, jossa luut mukana

1 kpl sitruuna

2 rkl murskattu korianterin siemen

1 rkl rouhittu mustapippuri

6 kpl timjaminoksa

3 rkl suolaa  

 

Raasta sitruunasta kuori ja hienonna timjami. Sekoita kaikki mausteet sekaisin ja hiero seos tasaisesti poron lihaan molemmilta puolilta. Laita liha uunipakkiin, peitä leivinpaperilla ja tiiviisti foliolla ja kypsennä 150C uunissa 2,5–3 tuntia. Jos sinulla on sirkulaattori, niin voi kypsentää myös lihan tähän vaiheeseen vakuumipussissa 82 C vesihauteessa 8 tunnin ajan. Ota folio ja paperi pois ja kypsennä vielä 30 min. Ota ribsit pois uunista ja nosta uunin lämpö 200 C. Sivele poron kylki lihapuolelta mustikkaglaseerauksella ja laita 5 min uuniin. Ota pois ja sivele vielä toiseen kertaan glaseerauksella ja laita 5 min uuniin. Toista tämä vielä kerran ja leikkaa luun myötäisesti kylki viipaleiksi ja tarjoa väinönputkella maustetun majoneesin ja kyssäkaali-punajuuripaistoksen kera.

Mustikkaglaseeraus ribesille

 

2,5 rkl dijon kokojyvä sinappia

0,8 dl hunajaa

4 rkl balsamico

3 rkl ruokosokeri

2 rkl konjakkia tai laadukasta viskiä

1 tl keskitulinen chilikastike esim. poppamiehen rocoto

4 rkl soseutettu siivilöity mustikka

 

Sekoita kaikki ainekset sekaisin blenderillä tai sauvasekoittimella ja laita kannelliseen rasiaan.


 

KYSSÄKAALI-RAITAJUURIPAISTOS

 

0,5 kg kuorttu kyssäkaali              

0,5 kg kuorittu raitajuuri

6 kpl kuoripäälisiä valkosipulin kynsiä

1 dl rypsiöljy              

suolaa ja mustapippuria

 

Leikkaa juurekset noin 3 x 3 cm paloiksi ja laita uunipellille toiselle puolen kyssäkaali ja valkosipulinkynnet ja toiselle puolen punajuuret. Ripottele öljyä kasvisten päälle ja sekoita kevyesti. Paista 190C uunissa 30 min ja ota valkosipulin kynnet talteen kastiketta varten. Mausta suolalla ja pippurilla ja kypsennä vielä 10 min tai kunnes juurekset ovat läpikypsiä.

 

VÄINÖNPUTKELLA MAUSTETTU MAJONEESI

 

2 dl laadukas majoneesi (esim. Hellmans)       

1 kpl limetin mehu

3 rkl tuore korianteri  

kasvis paistoksen valkosipulin kynnet

tuore väinönputkenlehti tai väinönputkisuolaa

 

Hienonna korianteri ja purista valkosipulin pehmennys sisus joukkoon. Sekoita yrtti-valkosipuliseos majoneesiin ja mausta limetin mehulla ja väinönputkisuolalla.



 
 

 

 

Poromiehentie 2

99850 Karigasniemi
Suomi

Tietosuojaseloste

OTA YHTEYTTÄ

 

Asko Länsman
+358(0)40 038 5898
asko(at)lumiporo.fi

 

 

Vesa Länsman
+358(0)40 729 6176
vesa(at)lumiporo.fi

©2020 LUMIPORO OY. ALL RIGHTS RESERVED.

bottom of page