Nyt ajetaan poroilla lujaa

Lumiporon kevätharrastus on porokilpailut. Suomessa voi ajaa poroilla kilpaa PoroCupissa, jossa tänä keväänä on neljä osakilpailua ympäri Pohjois-Suomea. Cupin päättää Inarin porokuninkuusajot, jotka järjestetään joka kevättalvi Inarinjärven jäällä. Viime viikonloppuna kisailtiin Karigasniemessä ja Lumiporolla oli mukana kolme porohärkää: Nuoli, Silver star ja Muzet čuoivvat. Kilpailuihin osallistui poroja sekä Suomesta että Ruotsista ja Norjasta. Karigasniemen PoroCupin kuuman sarjan voitti Ráidna –niminen poro Norjan Kautokeinosta.

Lumiporon porohärät eivät voittoon asti Karigasniemellä yltäneet, mutta Nuoli ja Muzet čuoivvat ovat kuitenkin kevään mittaan keränneet PoroCup-kilpailuista tarpeeksi pisteitä ja pääsevät osallistumaan kauden tärkeimpään starttiin, eli kuninkuusluokkaan Inarissa ensi viikonloppuna. Kuninkuusmatka on kaksi kilometriä, kun tavallisesti porokilpailuissa kilpaillaan kilometrin matkalla. Pitempi kahden kilometrin matka on haastava poroille ja kuninkuusluokassa todella mitataan poron kestävyys ja onko siitä porokuninkaaksi.

Jännittävä viikonloppu on edessä, tulkaa kannustamaan meitä Inarinjärven jäälle. Tuloksia voi myös seurata netistä porokilpailut.fi –sivustolta. Baanalla tavataan!

Kuvassa Karigasniemen Porocupin A-finaalin porot tulossa maaliin. Oranssilla värillä Antti-Niiles Länsmanin omistama Nuoli, ohjastaa Uula-Petteri Somby.