Mummin kyljysresepti

Mummi kävi kylässä ja loihti ruokapöytäämme ihanan ja yksinkertaisen ruoan poronkyljyksistä. Resepti oli helppo mutta vaatii pitkän kypsennysajan. Jos saatavillasi on poronkyljyksiä niin suosittelemme kokeilemaan tätä reseptiä:


Ainekset:

Poronkyljyksiä

Kermaa

Sipulia

Mustapippuria

Suolaa


Poronkyljykset ruskistetaan nopeasti kuumalla pannulla kummaltakin puolelta. Tämän jälkeen kyljykset maustetaan suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Pilkottu sipuli ruskistetaan samalla pannulla kuin kyljykset ja kerma kaadetaan kyljyksien ja sipulien päälle. Tämän jälkeen voidaan ruoka hauduttaa joko pienellä lämmöllä levyllä tai laittamalla pannu uuniin noin 150 asteeseen. Tärkeää on että haudutuksen ajaksi pannun päälle laitetaan kansi jotta ruoka ei pääse kuivahtamaan. Annetaan hautua noin tunnin ajan. Tarjoillaan puolukkahillon ja perunoiden kanssa. Meille maistui, entä teille?


Utsjoella pimein kaamos on edessäpäin. Päivä lyhenee lyhentymistään. Tänään päivän pituus oli noin kolme tuntia. Kaamos alkaa Utsjoella 25.11. ja silloin aurinko ei nouse ollenkaan horisontin yläpuolelle. Auringon voi Utsjoella nähdä taas 17.1. kun kaamos päättyy. Kaamoksessa on taikaa, seutukunta kietoutuu hämärään vaippaan. Pimeää ei silti ole, maassa oleva lumi heijastaa kuun ja revontulien valoa. Tämä on parasta aikaa nautiskella hyvistä pororesepteistä ja kynttilänvalosta. Tervetuloa kaamos!