Tuotteet

Lumiporon tuotteisiin käytetään Utsjoen alueella vapaana laiduntaneita poroja, mikä takaa lihan korkean laadun ja hienon maun. Tuotevalikoimaamme kuuluvat mm. poronkäristys, ulko- ja sisäfileet, poronpaistit, kuivattu poronliha, potkakiekot, keittoliha, kyljykset, tornipaisti ja kylmäsavutuotteet. 

  • Poronkäristys

    Lumiporon valikoimassa on kahta erilaatuista poronkäristystä. Herkkupöytään ja juhlaan poronkäristys on leikattu perinteisesti poronpaistista. Lounas- ja arkipöytään sopii hyvin poron lavasta leikattu käristys.

  • Ulkofilee

    Poron ulkofilee kuuluu poron arvo-osiin. Siitä valmistuu nopeasti ja helposti näyttäviä ja maukkaita ruokia. Ulkofilee sopii paistamiseen, grillattavaksi ja uunissa kypsytettäväksi.

  • Sisäfilee

    Poron sisäfilee kuuluu poron arvo-osiin. Siitä valmistuu nopeasti ja helposti näyttäviä ja maukkaita ruokia. Sisäfilee sopii paistamiseen, grillattavaksi ja uunissa kypsytettäväksi.

  • Poronpaisti putkiluulla

    Juhlapöydän kruunaa poronpaisti. Se suolataan karkealla suolalla ja annetaan olla yön yli viileässä. Sen jälkeen poronpaisti paistetaan uunissa miedolla lämmöllä haluttuun kypsyysasteeseen. Paisti on valmis kun se sisälämpötila on noin 68-80 astetta.

  • Sisäpaisti

    Sisäpaistin voit valmistaa kokonaisena tai leikata pihveiksi. Liha on murea ja vähärasvainen.

  • Paahtopaisti

    Yksi parhaimmista poron ruhon osista. Sopii hyvin pihvilihaksi paistettavaksi pannulla tai grillissä. Liha on murea ja kypsyy nopeasti.

  • Potkakiekot

    Poron potkasta valmistetaan potkakiekot, joista on helppo valmistaa pitkällä ajalla kypsentämällä erilaiset pataruoat. Liha on tiheäsyistä ja konttiluun rasvainen ydin antaa makua valmistettavalle ruoalle.

  • Keittoliha

    Keittolihana perinteisesti käytämme poron rintaa. Poron rinta on maukas liha ja sitä ympäröivä rasva antaa erittäin hyvän maun keiton liemelle.

  • Poronjauheliha

    Poronlihasta jauhettu jauheliha on vähärasvaista ja maukasta.

  • Poronmaksa

    Poronvasan maksa on maultaan pehmeä. Maksa leikataan ohuiksi siivuiksi ja leivitetään suolalla ja valkopippurilla höystetyissä jauhoissa. Paistetaan kummaltakin puolelta nopeasti ja tarjoillaan sipulivoin ja puolukan kanssa.