Lumiporon poronlihan suoramyynti marras-joulukuussa Etelä-Suomeen

18.10.2018

Lumiporolta on taas tänä syksynä mahdollista tilata porotuotteita suoraan poromiehiltä koko Suomen alueelle. Olemme tulossa marras-joulukuun aikana tuomaan poronlihaa Etelä-Suomeen täältä pohjoisesta, Utsjoen tuntureilta. Tuotteet ovat pakastettuja ja vakuumipusseihin pakattuja.  Liha-auton ajoreitti   Länsireitti: Utsjoki - Ivalo - Rovaniemi - Kemi - Oulu - Raahe - Kokkola - Seinäjoki - Tampere - Valkeakoski - Hämeenlinna - Forssa - Turku - Salo - Helsinki  Itäreitti: Helsinki - Lahti - Mikkeli - Kangasniemi - Jyväskylä - Suonenjoki - Kuopio - Pielavesi - Iisalmi - Kajaani - Kuusamo - Kemijärvi - Utsjoki Voit ehdottaa reitille uusia pysähtymispaikkakuntia. Pysähdymme mielellämme muillakin paikkakunnilla kuin edellä mainituilla mikäli ne osuvat sopivasti ajoreitillemme. Ajoreitin tarkkoja aikatauluja ja paikkoja voit seurata tästä linkistä, päivitämme viimeisimmän tilanteen tänne. Suoramyyntituotteemme 2018: Poroboksi 170 €: Käristys 2kg, jauheliha 2 kg, 2 kpl sisäfile n. 350 g, potkakiekkoja 1.8 kg, keittolihaa 1.8 kg Poroboksi paistilla 210 €: Käristys 1.5 kg, jauheliha 1.5 kg, 2 kpl sisäfilee n. 350 g, potkakiekkoja 1.8 kg, keittolihaa 1.2 kg, paisti putkiluulla n 3 kg Paistikäristys 34 €/kg Käristys 29 €/kg Keittoliha 17 €/kg Potkakiekot 17 €/kg Sisäpaisti 40 €/kg Ulkofilee 50 €/kg Sisäfilee 50 €/kg Paisti putkiluulla 26 €/kg Jauheliha 20 €/kg Paahtopaisti 39 €/kg Maksa 5 €/kpl Tuotekuvaukset: http://www.lumiporo.fi/tuotteet Tilauslomake jossa voit tehdä ennakkotilauksen ja varmistat tuoreen poronlihan ruokapöytääsi tässä. Tilausaikaa on 16.11.2018 asti. Lisätietoja: info@lumiporo.fi ja puhelinnumerosta 0440159777 / Tomi. www.lumiporo.fi Lue lisää »

Nyt grillataan poroa

26.6.2015

Täällä Utsjoella kesäkelit ovat olleet viileät mutta urheasti aloitimme grillikauden tänään, olihan lämpötila kivunnut reilusti yli kymmenen asteen. Poro kuuluu ruokapöytäämme ympäri vuoden ja poronliha sopii myös grillattavaksi erinomaisesti. Tänään grillasimme poron sisäfilettä. Se erittäin murea liha ja ei tarvitse kuin muutaman minuutin kypsennyksen. Mausteeksi lihalle riittää suola ja mustapippuri. Grillattavaksi porosta sopii hyvin myös paistista leikatut pihvit, ulkofile ja selykset. Itse grillaamme lihan sellaisenaan jotta poron oma maukas maku pääsee esille. Jos vaihtelua haluaa, niin erilaisia marinadeja voisi toki poronlihaankin kokeilla. Kesä on nyt parhaimmillaan Tenojokilaaksossa. Keskikesän yöttömän yön aurinko ei päästä täällä nukkumaan. Elämä täällä pyörii nyt lohenkalastuksen ympärillä. Kesällä löydät meidät Alakönkäältä, joka on Tenon kuuluisin lohikoski. www.alakongas.fi Lue lisää »