Nyt grillataan poroa

26.6.2015

Täällä Utsjoella kesäkelit ovat olleet viileät mutta urheasti aloitimme grillikauden tänään, olihan lämpötila kivunnut reilusti yli kymmenen asteen. Poro kuuluu ruokapöytäämme ympäri vuoden ja poronliha sopii myös grillattavaksi erinomaisesti. Tänään grillasimme poron sisäfilettä. Se erittäin murea liha ja ei tarvitse kuin muutaman minuutin kypsennyksen. Mausteeksi lihalle riittää suola ja mustapippuri. Grillattavaksi porosta sopii hyvin myös paistista leikatut pihvit, ulkofile ja selykset. Itse grillaamme lihan sellaisenaan jotta poron oma maukas maku pääsee esille. Jos vaihtelua haluaa, niin erilaisia marinadeja voisi toki poronlihaankin kokeilla. Kesä on nyt parhaimmillaan Tenojokilaaksossa. Keskikesän yöttömän yön aurinko ei päästä täällä nukkumaan. Elämä täällä pyörii nyt lohenkalastuksen ympärillä. Kesällä löydät meidät Alakönkäältä, joka on Tenon kuuluisin lohikoski. www.alakongas.fi Lue lisää »