Lumiporon poronlihan suoramyynti marras-joulukuussa Etelä-Suomeen

18.10.2018

Lumiporolta on taas tänä syksynä mahdollista tilata porotuotteita suoraan poromiehiltä koko Suomen alueelle. Olemme tulossa marras-joulukuun aikana tuomaan poronlihaa Etelä-Suomeen täältä pohjoisesta, Utsjoen tuntureilta. Tuotteet ovat pakastettuja ja vakuumipusseihin pakattuja.  Liha-auton ajoreitti   Länsireitti: Utsjoki - Ivalo - Rovaniemi - Kemi - Oulu - Raahe - Kokkola - Seinäjoki - Tampere - Valkeakoski - Hämeenlinna - Forssa - Turku - Salo - Helsinki  Itäreitti: Helsinki - Lahti - Mikkeli - Kangasniemi - Jyväskylä - Suonenjoki - Kuopio - Pielavesi - Iisalmi - Kajaani - Kuusamo - Kemijärvi - Utsjoki Voit ehdottaa reitille uusia pysähtymispaikkakuntia. Pysähdymme mielellämme muillakin paikkakunnilla kuin edellä mainituilla mikäli ne osuvat sopivasti ajoreitillemme. Ajoreitin tarkkoja aikatauluja ja paikkoja voit seurata tästä linkistä, päivitämme viimeisimmän tilanteen tänne. Suoramyyntituotteemme 2018: Poroboksi 170 €: Käristys 2kg, jauheliha 2 kg, 2 kpl sisäfile n. 350 g, potkakiekkoja 1.8 kg, keittolihaa 1.8 kg Poroboksi paistilla 210 €: Käristys 1.5 kg, jauheliha 1.5 kg, 2 kpl sisäfilee n. 350 g, potkakiekkoja 1.8 kg, keittolihaa 1.2 kg, paisti putkiluulla n 3 kg Paistikäristys 34 €/kg Käristys 29 €/kg Keittoliha 17 €/kg Potkakiekot 17 €/kg Sisäpaisti 40 €/kg Ulkofilee 50 €/kg Sisäfilee 50 €/kg Paisti putkiluulla 26 €/kg Jauheliha 20 €/kg Paahtopaisti 39 €/kg Maksa 5 €/kpl Tuotekuvaukset: http://www.lumiporo.fi/tuotteet Tilauslomake jossa voit tehdä ennakkotilauksen ja varmistat tuoreen poronlihan ruokapöytääsi tässä. Tilausaikaa on 16.11.2018 asti. Lisätietoja: info@lumiporo.fi ja puhelinnumerosta 0440159777 / Tomi. www.lumiporo.fi Lue lisää »

Syksyn ensimmäinen tokka on aidassa

29.9.2018

Täällä meillä Kaldoaivin paliskunnassa on syksyn erotukset parhaillaan alkamassa. Ensimmäinen tokka tuli aitaan juuri ja sen käsittely aloitetaan illansuussa. Tänään erotuksessa tämän syksyn vasat numeroidaan ja huomenna merkataan.  Kesä täällä Utsjoella oli kuuma ja kuiva ja sääsketön. Porot ovat syöneet syksyn tultua paljon sieniä ja ovat hyvässä kunnossa jälleen tänä syksynä.  Lumiporolta on mahdollista taas tänä syksynä ostaa poronlihatuotteita suoraan tuottajalta kuluttajalle. Liha-automme pyörähtää Etelä-Suomeen marras-joulukuussa. Suoramyyntikampanjastamme tiedotamme lähiviikkoina nettisivuillamme ja facebook-sivullamme. Kuvassa pyörii syksyn ensimmäinen tokka Skalluvaaradan erotusaidalla. Lue lisää »

Talvi on taas täällä

17.11.2017

Nyt on ilma kylmentynyt täällä Utsjoellakin lähemmäs -20 pakkasastetta ja kirpeä keli kääntää väkisin ajatukset tulevaan talveen ja kaamoksen. Päivät ovat täällä jo lyhyet ja kohta aurinko laskee mailleen ja seuraavan kerran nousee vasta tammikuussa. Poronhoitotyöt jatkuvat täydessä vauhdissaan vaikka valoa on vähän. Täällä meillä Kaldoaivin paliskunnassa suurin osa poroista erotellaan jo ennen lumentuloa lokakuussa mutta käytämme porot vielä aidassa ennen joulua. Saimme viime viikolla sopivasti lunta ja pääsemme kokoamaan porot moottorikelkkoja käyttäen. Tällainen kirkas pakkaskeli mitä tänne on lähipäiville ennustettu, on ihanteellinen porojen kokoamistyössä koska näkyvyys on silloin erinomainen.  Päivän kallisarvoiset valoisat tunnit on käytettävä tehokkaasti ja tokan laidassa on oltava heti aamulla kun päivä alkaa valjeta. Viime talvi oli poroille täällä haastava. Lunta oli paljon ja kevät oli pitkä. Haastavista olosuhteista huolimatta olivat paliskunnassamme hyvät. Syksyn erotusten jälkeen tiedämme että vasojen keskipaino oli pysynyt korkeana ja vaatimet ovat hyvässä kunnossa. Tähän auttoi kevään aktiivinen paimmennus siidoissa. Tästä voi hyvillä mielin lähteä taittamaan kaamosta. Lumiporon tämän syksyn tuoreet tuotteet ovat saatavilla kauppojen hyllyistä. Tietoa jälleenmyyjistämme löydät tästä. Toivotamme rauhaisaa kaamosta lukijoillemme! Kuvassa aurinko näyttää vielä viimeisiä säteitään taivaanrannassa. Kuvan otimme eilen Mustassa tunturissa. Lue lisää »

« Edellinen 1 2 3 ... 5 Seuraava »